Zeeklassen 2021

Hier nog enkele foto’s van de bonte avond en ons bezoek aan het Ypermuseum.

We gingen naar Nieuwpoort vandaag. Daar moesten we allerlei vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren aan het monument van Albert I. Daarna stapten we rond de ganzenpoot. We speelden een ‘ren je rot’ aan de oude vismijn. In de namiddag gingen we op stap met een gids in de Doornpanne. Nu gaan we starten met onze bonte avond. Dat wordt super!

Het zonnetje heeft zijn best gedaan aan de kust. In de voormiddag speelden we een strategospel in de duinen. Wat was belangrijk? Tactiek en samenwerken. In de namiddag reden we met gocarts op de dijk van Westende. Leuk! De zandkastelenwedstrijd was een succes: prachtige constructies en creatieve verhalen. We aten hamburgers met puree en boontjes. Op het einde van de dag keken we naar een film.

Vandaag scheen de zon volop, genieten! We maakten ’s morgens ons lunchpakket en trokken erop uit. Om half 12 stonden we met onze waterschoenen klaar bij de garnaalvisser. Er zaten niet alleen garnalen in zijn net, maar ook pietermannen, platvissen, zeenaalden en veel krabben. De gids gaf ons met plezier wat uitleg. Daarna namen we het treintje naar de boerderij van de garnaalvisser. We gingen sorteren, pellen en proeven. Zingend wandelden we naar de duinen van Oostduinkerke. Daar speelden we nog even. Op het menu stond spaghetti of macaroni. We sloten de dag af met het nemen van een douche en het schrijven van brieven.

Maandagochtend vertrokken het vijfde en het zesde leerjaar op zeeklassen naar Westende. De eerste stop was in Diksmuide. Daar bezochten we de Ijzertoren en volgde er een rondleiding in het Museum aan de Ijzer met twee gidsen. Zij namen de kinderen op een speelse, maar leerrijke manier mee in het verhaal van de oorlog. De bus bracht ons daarna naar onze verblijfplaats “De Zeekameel”, waar de kamers in orde gebracht werden. Na het avondeten konden we nog even uitwaaien tijdens een zaklampentocht langs het strand en omgeving. De kinderen kijken na een geslaagde openingsdag alvast uit naar morgen.  

[gwolle_gb]

Een mailtje sturen kan ook: jufcaroline@vbsdekreek.be of juftessa@vbsdekreek.be .