Eerste leerjaar

Hoor wie klopt daar? De grote kindervriend is weer in ons land…

16 november ’21 : Een grijze dinsdag, een echte herfstdag, tijd voor een herfstwandeling in Hof Ter Saksen o.l. v. een prima gids die ons allerlei weetjes over de herfst vertelt.

En dans….. Dat is wat we deden, afgelopen woensdag, 10 november, hup met die beentjes!

Dit zijn onze meters en peters. We leerden elkaar kennen aan de hand van tekeningen en een dobbelspel.

We hadden vandaag eerst pech en daarna veel geluk. Eerst werden we omwille van de covidmaatregelen terug naar school gestuurd omdat er maar enkele scholen mochten meedoen. Maar we mochten wel in de namiddag terugkomen en omdat we zo’n toffe busschauffeur hadden, konden we gelukkig dan wel in Melsele terecht voor sport en spel met Kronkeldiedoe.

SCHOOLJAAR 2021-2022

Omwille van covid mocht het schoolfeest al voor de 2de maal niet doorgaan. We bedachten een alternatief schoolfeest. Dat was dan uiteraard sport en spel voor de kinderen. En of het leuk was….

Onze schoolreis was echt de max! Planckendael boeit altijd! We hadden bovendien de weergoden aan onze kant. Voor herhaling vatbaar, mama’s en papa’s…. Allen daarheen, deze vakantie!!!

We mochten op bezoek gaan bij de Kunstacademie. Wat was dat leuk. We maakten mooie tekeningen en zongen en bewogen naar hartelust mee.

Maandag was het eindelijk zover. We gingen nog eens met de bus op stap naar De speelschuur in Borsbeek.
We keken eerst naar een poppenkast met professor Pillemans. We konden heerlijk buiten spelen in het zand, op het gras, met spelletjes, in de woonwagen.
We deden ook 3 workshops: een ritje op de kar achter de tractor, een knutselactiviteit en een avonturenparcours en bezoek aan de vleermuizen in het fort.
Het was een super leuke dag.

Wij gingen 3 mei naar Alles op rolletjes en beleefden daar de leukste verjaardag van Annabel ooit…

De sint stuurde zijn hulppieten met hun beste dansmoves. We kregen ook veel leuk speelgoed van de sint! We hadden een fijn gesprekje via praatbox en hij beloofde om volgend jaar zeker weer in ‘levende lijve’ aanwezig te zijn.

Het was een leuke en leerrijke wandeling in het mooie Hof Ter Saksen. Onze gids, juf Lieve, heeft ons veel bijgeleerd over de bewoners van het bos tijdens de herfst.

Haar en snaar was vandaag bij ons op bezoek. We maakten kennis met allerhande muziekinstrumenten. Wat kon die man veel instrumenten bespelen! En wij genoten, we mochten er zelfs een tekening bij maken.

Vandaag speelden wij gezelschapsspelletjes met de kinderen van de derde kleuterklas. Wij willen dit schooljaar elke maand iets samen doen, vandaag was dat alvast een goede start!

Wij kregen allemaal een leuke peter en/of een te gekke meter uit het 6de lj.!

Schooljaar 2020 -2021

Schooljaar 2019 – 2020

De laatste dagen zijn altijd leuk, ook al zijn er veel activiteiten weggevallen, dit mochten we wel nog organiseren. De foto’s van onze pick-nick en alles op wieltjes.

15 mei voelde als een eerste schooldag. We maakten er dan ook een echt feestje van….

De kinderen van het vierde lj. maakten zelf spelletjes na het lezen van verschillende boeken. Wij mochten die spelletjes als eersten uitproberen. Leuk hoor!

Een supertof verkeerstoneel waar onze kinderen actief aan deel konden nemen. Op een ludieke manier leerden we over het verkeer en op het einde wachtte nog een verrassing…

Zijn ze niet mooi, onze wijzen uit het oosten? En zingen dat ze kunnen….

Mmmm, die frietjes smaakten nog al. Dat was een leuk kerstfeest na ons mooi kersttoneel!

Voor heel veel kinderen de eerste stappen op het ijs en dat gaat, zoals je ziet met vallen en opstaan…

Het was mega – formidastisch leuk deze maandag, op Kronkeldiedoe. Deze mooie momenten willen we jullie niet onthouden…

Joepie, we kregen allemaal een meter of peter uit het zesde!