Eerste kleuterklas B


Dag mama’s en papa’s,
Fijn dat jullie de weg naar onze klaspagina gevonden hebben.
Hier kunnen jullie meegenieten van enkele sfeerbeelden uit onze klas.


Piep! Het is Pasen

Donderdag begonnen we met een poppenspel. Juf Gaby en ik speelden poppenspel in de turnzaal voor de kleuters.
Vrijdag hadden we speciaal bezoek. 4 kleine, lieve, schattige, gele kuikentjes kwamen langs in onze klas. We mochten ze voorzichtig aaien, gaven ze voldoende eten en drinken. Ze mochten nadien ook eens op bezoek in de Julesklas. ’s Avonds nam ik ze weer mee naar huis.

Maandag brachten jullie massaal eitjes mee naar de klas, waarvoor dank! Er zat wel een HEEL speciaal ei tussen. Wanneer we het wilden breken ging het helemaal niet stuk! Guus had de juf wel goed gefopt met zijn stuiterei voor 1 april 🙂
We maakten lekkere roereitjes. Sommige kleuters zeiden vooraf dat ze eigenlijk niet zo graag eitjes lusten, maar alle kommetjes waren snel leeg… De meeste kleuters wilden zelfs een 2e portie.
Op het einde van de dag werden er 3 nieuwe banken geleverd voor in onze klas. We konden ze vanaf dinsdag uittesten in onze kring.
Dinsdag probeerden we een tekening in elkaar te puzzelen, nadien kleefden we ze op.
Woensdag werd Féline 4 jaar. We vierden feest, aten heel mooi versierde cupcakes en dronken appel- en appelsiensap, bedankt daarvoor!

Ook in de hoeken speelden we verschillende spelletjes met eieren.
We probeerden eieren in eierdozen te sorteren volgens kleurenpatroon. 
We vormden kleurencombinaties met halve eitjes zoals het voorbeeld.
We kregen een kleur van een ei en de kleur van de stippen, daarna gingen we opzoek naar het enige juiste ei.
We speelden met verkleedpsullen in de poppenhoek.
We hadden kaartjes met 4 paaseieren op, maar 1 paasei was verkeerd. We zochten het paasei en staken er een wasknijper op.

 

Gaatjes

We experimenteerden met buizen, ballen en knikkers. We hingen sokken met gaatjes aan de wasdraad, we konden de sokken ook wassen in de wasmachine. We maakten gaatjes in de plasticine met rietjes, speelden met een gaatjesbord,  de steekparels, sorteerden gekleurde loopsjes, gooiden ballen door het gaatjeslaken, speelden met mister patatohead, keken door een caleidoscoop en speelden met constructiemateriaal gemaakt van buizen.
We schilderden rond gaatjes, en maakten een gaatjestoren in klei. 
We zongen ook een liedje “Er zit een gaatje in mijn sok”.

Thema licht en donker / carnaval.

Deze maand werkten we rond licht en donker en rond carnaval in de klas. Er werd een lichthoekje gemaakt in onze boekenhoek waarin de kleuters met allerlei verlichtingselementen konden spelen en in de boekjes konden kijken. Elke dag werd er iets verschillends geknutseld rond het thema : een doorkijkkarton, een maanmobiel en een windlichtje. De kleuters experimenteerden met heel wat “lichtjes” die van thuis werden meegebracht. Woensdag was het poppenspel in onze klas over een beertje dat een beetje bang was in het donker. Op 7 februari vierden we ook de verjaardag van Guus want op zijn verjaardag ( 8 februari ) hadden we een dagje verlof. 

Daarna volgde onze carnavalsweek waarin heel wat verjaardagen plaatsvonden : we vierden de verjaardag van Len, van Eva en van Amelie. Op maandag, 25 februari kwam de fotograaf langs en reden we ook naar Beveren voor de schoolvoorstelling van “wit”. Op 26 februari kwam juf. Merel nog eens naar ons en nam ze de klas voor een dagje over. Dat het weer een leuke maar drukke week was kan je zien op de foto’s die op de website van onze school staan. 

Groetjes, juf. Rita.

 

 

 

Boem, pets, knal, ’t is carnaval!

Donderdag vierden we Matthias zijn verjaardag, hij werd 4 jaar.
We aten lekkere cake en dronken appelsap of appelsiensap, bedankt daarvoor.

We hadden allemaal onze gekke bril op in de klas.
We stempelden met ballonnen op een voorblad voor onze knutselwerkjes.
In de namiddag kregen we bezoek van mama Soraya, de mama van Tiam.
Zij kan heel mooi dwarsfluit en piccolo spelen. We wilden dit eigenlijk in ons vorige thema doen, maar toen was Tiam helaas ziek. Daarom kwam ze langs in de carnavalsweek, ze speelde enkele liedjes en wij konden meezingen. Ikzelf heb meegespeeld met gitaar op het liedje “Vrolijke vrienden”.

Vrijdag was het echt feest. We kwamen allemaal super goed verkleed naar school. We hadden enkele bijtjes, Bumba’s, tijgers, brandweermannen, prinsessen, elfjes en dieren.
Oohja… welk diertje of elfje is zijn witte vleugeltjes verloren? Ze liggen nog in de klas, want niemand wist van wie ze waren 🙁
In de voormiddag keken we naar een act van Gekke Jorre. Hij kon onze kleuters super goed entertainen. We keken allemaal geboeid naar zijn goocheltrucs en lachten met zijn gekke mopjes.
Nadien konden we in de turnzaal nog even spelen met de serpentines en dansen op muziek.

Er zit muziek in!

Do re mi fa sol la si do…
Wat was thema muziek een feest!
Vrijdag vierden we de verjaardag van Lars, hij werd 4! Dikke proficiat, en bedankt voor de lekkere cake en appelsap. 
We maakten ons eigen instrument, we konden kiezen uit: een regenbuis, schuddoosje, rasp, bellenkrans of kastanjettes.
We trommelden in de verf, speelden ritmes met ritmestokjes, speelden op verschillende instrumenten, we klapten de namen van de instrumenten, we legden gekleurde dopjes op de notenbalk, we legden plasticine op de notenbalk, we speelden een geluidenmemorie en konden experimenteren met droge erwten in individuele bakjes met doosjes, we maakten er zelf schuddoosjes mee.
Woensdag stapten we in een fanfare doorheen de school. 
Kortom een hele week vol muziek, geluid en soms ook een beetje lawaai 😉

 

Goudlokje en de 3 beren

Goudlokje en de 3 beren, of was het nu Houtblokje, of neen IJsblokje, of Goudbrokje,… We hebben het deze week allemaal gehoord 😅

 • We maakten kennis met het verhaal via boeken, poppenspel met concreet materiaal en poppenspel met houten lepels.
 • We maakten berenkronen met rolborstels en tekenden een berenkop volgens stappenplan.
 • We leerden de begrippen groot, middelgroot en klein met concreet materiaal en op papier.
 • We gaven stempeleden Goudlokjes gouden krullen.
 • We leerden een liedje.
 • We maakten berenpap met kleine berenkoekjes in.
 • We experimenteerden met gele verf en lepels.

 

Er is er één jarig, hoera, hoera en beertje Snuffel heet mijn knuffel.

Hier wat foto’s van beide thema’s. Veel kijkplezier.

 

 

 

Plezier met papier!

 • We deden al het papier in een grote ontdekbak. Daar mochten we scheuren, een papieren bal maken en deze omhoog  gooien en weer vangen, ons verstoppen onder papier, we mochten er ook stukjes in knippen.
 • Aan de tafels mochten we papier knippen en sorteren in ons eigen potje. De juf maakte er een knipmonstertje van, met allemaal kleine snippertjes die we helemaal zelf geknipt hebben. Het koste heel wat concentratie en oog-hand coördinatie. Dat zie je vast wel aan ons gezichtje op de foto’s.
 • We mochten gekleurd crêpepapier op propjes rollen, nadien konden we de propjes grijpen met een pincet en het sorteren in de juiste gekleurde potjes. 
 • We sorteerden paperclips op dezelfde kleur papier.
 • We probeerden met een krantenstok een ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden.
 • We stempelden met krantenproppen op behangpapier.
 • Schilderden op een krant
 • We maakten een dier uit papier maché. Hierbij kleven we eerst stroken krantenpapier op een ballon met heel veel behangerslijm. Na het weekend waren de kranten helemaal droog, en kon ik de ballon kapotprikken. We kleefden froezelpapier op de krantenbal en ik werkte het af tot hun zelfgekozen dier. 
 • We leerden een liedje: “Linten van papier”

 

 

De eerste schoolweek van 2019

Onze eerste schoolweek van 2019 er al weer op.
We maakten deze week kennis met onze nieuwe vriendjes in de klas. Welkom Adriana, Benjamin, Vince, Odette en Jayden en Margot.
Intussen bestaat ons klasje uit 25 kleuters.
We leerden elkaar wat beter kennen, speelden in de verschillende hoeken en de nieuwe vriendjes schilderden een uil voor in de uilenboom aan de klasdeur.

Odette had maandag al meteen groot nieuws, zij kreeg er tijdens de vakantie een zusje Jeanne bij. 
Odette knutselde een werkje voor haar kleine zusje, en wij kregen allemaal een leuke attentie, bedankt daarvoor.

Kerst in de klas – deel 2

Donderdag mochten we experimenteren met bubbelplastiek en gele verf. Nadien nam de juf een afdruk met onze kerstboom van vorige week. Het leken net lichtjes in de kerstboom. 

We schilderden ook een isomo ster, de juf zette er nog 2 stempels op. Misschien is er nog wel een plekje vrij in de kerstboom?

Vrijdag was het kerstfeest in de klas. We keken naar het kerstverhaal door het 5e leerjaar en een verhaal over 10 kaarsjes door het 6e leerjaar in de turnzaal.

Nadien openden we onze kerstcadeautjes en aten we frietjes in onze klas.

Voor jullie allemaal een fijne vakantie, sfeervolle kerstdagen en een spetterend 2019!

Kerst in de klas!

De dagen worden korter, de lichtjes beginnen te branden in de straten.
Dus die gezellige kerstsfeer brengen we maar al te graag ook in ons klasje!

Robbedoezen maandag 10 december:

Wat was dit een fijne sportnamiddag! We hebben er allemaal van genoten.
We begonnen op de airtrack en de springkastelen, nadien gingen we klimmen en klauteren, daarna werkten we rond Bodymap en tot slot werden we rustig met verfborstels waarmee we onszelf en nadien ook de juffen mee masseerden.

Foto’s van ons sinterklaasthema.

 

Sint en Piet op school!! 

Sint en Piet:

Donderdag versierden we onze klas voor Sinterklaas en Zwarte Piet. We keken naar de kleren van Sint en Piet, schilderden een werkje en kleurden heel wat prachtige tekeningen.
Maandagochtend staken we de lichten van de klas aan en zagen we heel veel rommel in de klas. We begonnen meteen met alle stoelen en tafels weer goed te zetten en de kussentjes goed te leggen in de kring, want die lagen op een hoge toren. Daarna merkten we pas alle mokjes op de tafels, in de schoorsteen, in de kring, op mijn stoel, in de poppenhoek, … Sint en Piet waren op onze school langs geweest. Nadien vond Guus ook nog een brief met een rood lintje er rond. Nadat de rust eventjes terugkeerde in onze klas, werd er aan de deur geklopt. Het waren niet Sint en Piet, maar Lina met haar mama en papa en kleine broertje Kyann. We keken vol verwondering naar dat kleine ventje in onze klas en kregen nadien een lekkere attentie mee naar huis. Nogmaals een dikke proficiat, en een dankjewel. En daarna, begonnen we aan onze heerlijke speculaas. Ik denk wel dat het bij zwarte piet in de smaak zal vallen.

Dinsdag rolden we bolletjes van marsepein en deden we er een laagje cacaopoeder overheen. We staken ons lekkers in een zakje en kregen het mee naar huis. 

Woensdag staken we al onze tekeningen in een grote enveloppe en brachten we hem samen met de peutertjes naar de brievenbus aan de schoolpoort. Hopelijk komen onze tekeningen bij Sinterklaas terecht…

Daarnaast speelden we ook met de verkleedkleren, hand- en vingerpopejes en de koekjesfabriek. We legden gekleurde doppen op pietenmutsen, pepernoten op een sjabloon en diamanten op de mijter van Sinterklaas.

 

Spinnen deel 2:

Pompoenen en spinnen in onze klas !

Voor de herfstvakantie werkten we nog enkele dagen rond pompoenen en na de vakantie hadden we een terrarium met spinnen in onze klas.

We hebben veel leuke spelletjes met de pompoenen en met de plastieken spinnen gedaan. Foto’s hiervan zijn te zien op de website van onze school.

 

 

 

Het is herfst! Deel 2

Vorige week vrijdag gingen we in de namiddag naar een muziektheater in CC Ter Vesten. 

Donderdag genoten we van een poppenspel in thema herfst.
Vrijdag maakten we pompoensoep met spinnetjes, maar dat hebben jullie vast wel gemerkt aan onze kleren 😀 

 

Het is herfst!

Woensdag gingen we samen met juf Rita naar het bos. We raapten heel wat bladeren, noten, bolsters, takjes en pluimen. We roken de heerlijke bosgeur, zagen prachtige herfstkleuren en hoorden de vogels fluiten. Na een lange tocht reden we met de bus weer naar school.

Vanaf donderdag hebben we heel wat spelletjes gespeeld en knutselwerkjes gemaakt met onze herfstschatten. Maar eerst was het feest voor Elise, zij werd 3 jaar. We aten een lekker stukje cake en dronken appelsap.

Na het feest kon het ontdekken beginnen:

 • We maakten onze zakken uit het bos leeg in de ontdekbak. We konden er alle noten, napjes en bolsters sorteren.
 • We bestempelden een bordje met herfstkleuren, later in de week maakten we een bos uit klei en takjes.
 • We sorteerden eikels en paddenstoelen volgens kleur.
 • We sorteerden eikels en paddenstoelen volgens patroon.
 • We legden met eikels de weg van de eekhoorn naar zijn nestje waar hij alle eikeltjes bewaard.
 • We probeerden walnoten te pakken te krijgen met een lepel en legden ze in een bakje
 • We kleefden eikels op van klein naar groot.
 • We stempelden met napjes van eikels en beukennootjes.
 • We tekenden cirkels rond een kastanje.
 • We rolden eikels en kastanjes door de verf.
 • We leerden een liedje in het thema, en ik speelde mee op de gitaar.

Kleuren

Hier zijn enkele foto’s van toen de kleurenventjes in onze klas op bezoek waren.

 

 

 

Op woensdag gingen we met alle kleuterklassen op uitstap naar de Klingse bossen.

 

 

Huisdieren

Dit hebben we allemaal gedaan:

 • Hokjes schilderen voor de huisdieren
 • Vissen sorteren volgens voorbeeld
 • Dobbelspel met 3 huisdieren (poes, konijn en hond) we gaven ze de juiste dingen te eten.
 • Regenwormen maken met plasticine. Dat vond de kip superlekker!
 • Van zodra de hokjes droog waren konden we de dieren verzamelen en sorteren in het juiste hokje. We mochten vrij met de dieren spelen en gaven hen voldoende te eten.
 • Puzzelen met duploblokken
 • Vrij schilderen van een dier
 • We kleefden bij elk konijn 1 wortel
 • Eendjes sorteren in de juiste waterplas
 • Konijntjes op bezoek in de klas
 • Samen met de peutertjes naar Tik Tak kijken

Enora werd 3 jaar! Dikke proficiat en bedankt voor de lekkere pannenkoeken

We maakten popcorn in thema Kermis

Lekker fruit!

Afgelopen week is voorbij gevlogen! Dit hebben we allemaal gedaan:

 • Voelspel met fruit
 • Op zoek naar de appelboom op de speelplaats
 • Puzzels van fruit
 • Watermeloenpitjes op de watermeloen leggen
 • Appels en peren sorteren op het magneetbord
 • Appels en peren sorteren in de juiste boom + kleven
 • Vijzen en moeren doorheen het fruit schroeven
 • Appelmoes maken en proeven
 • Stempelen met appelschijfjes
 • Kijken naar de gekleurde flesjes
 • Fruitsla maken en proeven
 • Appelsiensap persen en proeven

Joepie!! Lex kreeg er een broertje Louen bij.
We kregen allemaal een lekker snoepje.
Bedankt Lex, en een dikke proficiat aan mama en papa!