Eerste kleuterklas B

Welkom op de pagina van de uilenklas. Hier kunnen jullie foto’s en een beetje uitleg vinden van wat jullie kleine kapoen allemaal uitsteekt in de klas! Geniet ervan!

Een gezellig donker weekje zit er op. Hieronder enkele sfeerbeelden…

Terug op school!

Na twee weken vakantie speelden we terug in ons klasje. We namen weer de tijd om even te wennen en veel kindjes waren enthousiast om hun vriendjes terug te zien. We mochten spelen met de plankjes en rekkers, we bouwden torens met een gevraagd aantal blokken en we probeerden een patroon met parels verder te volgen. We schilderden ook een VLAM want in deze bizarre tijden is het leuk een vlammetje van licht en warmte voor elkaar te zijn!


Foto’s van de drie koningen en van de kerstperiode.


Verjaardag van Féline, thema : Fruit in mijn mond, lekker en gezond / thema : Ballonnen / thema : De paradijsvogel

Het regent dat het giet!

Het thema van de deze week kon niet toepasselijker zijn want de regen viel soms met bakken uit de lucht! Op donderdag en vrijdag mochten de kleuters hun paraplu meebrengen en gingen we op wandel. In ons klasje konden we experimenteren met druppeltellers. We leerden ook het lied ‘ik hoor regendruppels’. Maandag gingen we van start met Krullebol (onze schrijfmotoriek methode). We tikten met onze stokjes op het ritme van de regen. Daarna tikten we met onze vingers op verschillende lichaamsdelen. En dan mochten we tikken op ons blad met blauwe verf. Dinsdag probeerden we korte streepjes te zetten op ons blad. Woensdag sloten we de regenweek af met een TIK TAK voorstelling.

Olifanten!

Deze week leerden we over de olifanten. Waar wonen ze? Wat eten ze? Hoe zien ze er uit? We knutselden een olifant van een kartonnen bordje. We stampten rond zoals de olifant en leerden het liedje ‘Jongens, meisjes aan de kant, daar komt mama olifant’. Heel veel kindjes brachten een olifant mee waar we dan samen met konden spelen. We mochten ook naar TIKTAK gaan kijken bij juf Astrid in de klas.

Welkom in de klas!

We gingen deze week op ontdekking in de klas. We speelden in de verschillende hoeken en waren vooral erg blij om al onze vriendjes terug te zien. We maakten een verjaardagshoedje voor op de verjaardagskalender. Dit deden we door te stempelen met ballonnnen.