Eerste kleuterklas B

 
Reageer

 


Thema : “Water op mijn handen, water op mijn snoet,…”

De laatste schoolweek 

 

Thema: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft…

Thema dopjes en ridders, prinsessen en kastelen

Thema dopjes

 

Kaarsjes, kaarsjes op de taart

 

Dag mama’s en papa’s,

Vorige week werkten we rond het thema “jarig zijn” in de klas omdat het Lisa’s verjaardag was. Ook Anna uit ons boekje vierde haar verjaardag en vierde feest met de kindjes uit haar klas. Vanaf donderdag begonnen we met onze kalender al af te tellen naar beide verjaardagen. De kleuters keken er enorm naar uit ! Ondertussen werd er in de poppenhoek ook feest gevierd met allerlei verjaardagsspulletjes en werden er in de zandbak allerhande taarten gebakken met het natte zand. De kleuters mochten grote verjaardagstaarten met kaarsen en snoepjes versieren en de kleinere taarten werden met plasticine versierd. Met het constructiemateriaal mochten de kleuters gebakjes, taarten en cakes maken en die werden daarna op mooie gouden vormen op de kast gezet. Natuurlijk knutselden we allemaal ook een lekker gebakje met een kaasdoosje waarop allerlei materialen werden gekleefd. Op dinsdag was het dan zover … het was feest voor Lisa’s verjaardag. Haar mama verraste ons met heerlijke cupcakes en lekker appel- en appelsiensap. De verjaardagsmuziek galmde door de klas en overal was het versierd met slingers. De kleuters genoten van het zingen, dansen en  gezellig samen feest vieren . Deze maand is een echte feestmaand want Efe, Mathijs en Raf zijn in januari ook jarig !

Goudlokje en de 3 beren

Kerst

We werken aan onze nieuwjaarsbrieven, spelen met de kerststal, hangen kerstballen in de boom, kleuren en schilderen.
Uitstap naar de sporthal van Beveren.
We vieren feest voor Odette!

Sinterklaas

Grootouderfeest

 

Voorbereidingen voor het grootouderfeest en Sinterklaas

Herfst in de klas

Kleuren hier, kleuren daar…

Huisdier-plezier & een natte boswandeling

Kijk! Ik kan het al zelf

Fruit in mijn mond, lekker en gezond !

Hieronder vinden jullie de foto’s van ons weekthema en ook nog enkele foto’s van de eerste schooldagen.

Veel kijkplezier.
Juf Rita.


Welkom in onze nieuwe klas!

We maakten deze week kennis met onze nieuwe klas, en onze nieuwe juffen. We leerden elkaar wat beter kennen en konden vanaf de eerste week onze handen uit de mouwen steken. We schilderden ons symbool voor op de tekeningenzak. Ook mochten we met pluimen schilderen, om ons schoolthema “De Geluksvogels” goed in te zetten.
We konden knikkerschilderen, daarvan maakte onze juf een feesthoedje voor de verjaardagskalender.

We speelden zoekspelletjes met gekleurde boekentassen. We sorteerden de spullen volgens de juiste kleur en keken goed wat de juf nadien veranderd had. 

Veel kijkplezier! 

Tot volgende week, 
Juf Astrid