Derde kleuterklas

Reageer

 

Welkom op de pagina van de 3de kleuterklas. 
Hier kan je wekelijks foto’s met uitleg vinden 
Veel kijkplezier. 
We maken er een reuzeleuk schooljaar van.

Thema herfst week 1: 7- 11 oktober 2019

Maandag hadden we een vrije dag dus dinsdag zijn we op ons gemakje gestart. Woensdag gingen we op uitstap naar het bos.
Droog vertrokken maar we waren pas in het bos of daar viel de eerste bui. Jammer genoeg bleef het niet bij een bui en moesten we om half 11 huiswaarts keren. 
Donderdag konden we dan starten. We maakten een bak met allerlei voorwerpen uit het bos en al snel werd de weegschaal toegevoegd. De kleuters gingen naar hartelust wegen en vergelijken. 
De juf bracht een eenvoudig spel mee maar vooral leuk omdat het met een draai rad was. 
Verder maakten we een herfstboom met kapla blokken in de zaal en speelden we in de klas. 
Volgend week meer thema herfst!!


 

Thema monsters: 30 september – 4 oktober 2019

We leerden deze week over lieve, grappige, gekke monsters. De kleuters die iets meebrachten kregen de kans hierover te vertellen en hun monsters te tonen. Alle monsters gingen in een bak waar we dan de hele week naar hartelust mee konden spelen. 
Deze week startte de juf het contractwerk op. We bouwden op dmv 2 moetjes en 2 magjes. De 2 moetjes moesten alle kinderen doorlopen. De magjes was een vrije keuze. 
Als 1e moetje boetseerden de kinderen een monster met klei. Natuurlijk eerst naar hartelust experimenteren. ALs hun monster de gewenste vorm had konden ze afwerken met oogjes, staarten, enz De creaties nemen ze dinsdag mee naar huis. 
Als 2de moetje deze week was er een gezelschapsspel. De kleuters hadden monsters zonder ogen en moesten om ter eerst hun ogen verzamelen dmv de dobbelsteen. 
De magjes deze week waren monsters schilderen en allerlei telspelletjes met monsters;
Verder deden we een grootmotorische activiteit van krullenbol en daarna oefening op papier. 
We werkten aan onze fijne motoriek door middel van het spel monstertaart, namen pompoms met pincetten en boetseerden met plasticine eten voor de monsters. 
Het was een fantasievolle week; 

Groetjes Juf Evie

 

Thema zwemmen: 16 – 20 september 2019

Deze week zijn we al feestend gestart in de klas. Kasper was jarig en had heerlijke cupcakes meegebracht. Hiep hiep hoera!
Daarna werkten we in de klas rond het zwemmen met de klas. Voor veel kleuters toch spannend allemaal. 
We deden enkele lesjes verkeer. Hoe stappen we veilig naar het zwembad en de juf legde natuurlijk heel veel uit hoe het allemaal in zijn werk zou gaan. 
Klassikaal oefenden we eerst met prenten de volgorde voor het aankleden na het zwemmen. Nadien gingen de kleuters zelfstandig aan de slag. Ze knipten de kaartjes uit en kleefden deze in de juiste volgorde op een strook. Knap werk hoor. 
Deze week hebben we ook het golfpatroon ingeoefend. Eerst heel veel in de lucht en als relaxatie op elkaars rug. Wat zag je sommige genieten. Daarna was het tijd om te oefenen met uitwisbare stiften en na veel oefenen waren we klaar om het op papier te zetten. Weeral goed gewerkt. 
Verder vind je nog foto’s van het vrij spelen in de klas en als kers op de taart ook van onze eerste zwemles. 
Wauw, wat deden jullie kapoenen dit knap zeg. We kijken al uit naar de volgende zwemles. Kijken jullie uit naar de foto’s? 
Veel plezier.
Juf Evie

 

Thema vriendschap – fijn spelen: 9 – 13 september 2019

We zijn de week gestart met het luisteren naar het verhaal ‘Rikki’. Rikki is een konijn met 1 slap en 1 recht oor. Iedereen lacht hem uit maar uiteindelijk worden ze vrienden. 
Naar aanleiding van de verschillen tussen de konijnen in het verhaal keken we naar de verschillen in onze klas. Er zijn jongens, meisjes, kinderen met en zonder bril enz enz. De kleuters gaven zelf de verschillen aan. Toch kunnen ook wij vrienden zijn. 
We beluisterden en zongen samen het lied ‘iedereen is welkom’ in onze klas. 
De kleuters stempelden, kleefden en schreven hun naam met hun naamkaartje, we maakten kennis met het puzzelsysteem, deden een knipoefening en maakten verder kennis met speelgoed in onze klas. 
Zo speelden de kleuters met tolletjes om onze vingervaardigheden te oefenen en met ‘loose parts’. Allerlei materiaal waarbij we figuren mee kunnen maken. Op dinsdag keken we naar een toneeltje door juf Evie en juf Astrid gespeeld. Sporo, geluksvogel nr 1 werd geboren. 
Volgende week gaan we de eerste keer zwemmen dus werken we hier rond in de klas

 

1e schoolweek: 2 – 6 september 2019

Beste mama’s en papa’s

De eerste schoolweek in de 3de kleuterklas zit er al op. 
Deze week leerden we vooral de juf en de klas kennen en onze klasvriend Pompom. We maakten afspraken in onze klas en brachten allerlei dingen in orde. Ze versierden we een ‘geluksvogel’ dmv knikkerschilderen, we tekenden onszelf en schilderden Pompom voor op onze zak. 
Verder hebben we heel veel gespeeld. Vele foto’s vind je hieronder. 

Groetjes
Juf Evie