Derde leerjaar

Comments

comments

Hof Ter Saksen

Op woensdag 27 september gingen we naar Hof Ter Saksen!

We gingen kijken hoe een park er in het echt uitziet want we hadden er al veel over geleerd in de klas tijdens de werolessen.

De gids leerde ons dat er in een park verschillende parkregels gelden. We bekeken de borden en de plattegrond met legende. Hij had ook nog een verrassing in petto. Tot onze grote verbazing stond er een heus circus in het park. Jammer genoeg waren we te vroeg voor de eerste voorstelling.

We bekeken de bijenkasten en leerden over insecten, paddenstoelen en de inwoners van het park.

Toen we het even stil maakten konden we het gezang van een vogel horen. “koolmees, koolmees!”, riepen we in koor. Onze gids Jan stond ervan te kijken dat wij het gefluit van de koolmees herkenden! Wat waren we fier! Een reiger liep een eindje verderop op het pad.

We mochten nootjes rapen, renden om ter snelst over de brug de helling af en eindigden aan de vleermuiskelder. Dat was vroeger de ijskelder van het kasteel. Maar nu werd deze bewoond door de familie vleermuis. We eindigden met een spelletje. Net zoals een vleermuis, moest Camille de weg naar de gids proberen vinden door enkel goed te luisteren. Ze had een blinddoek om en mocht niet botsen tegen de vrienden van de klas. Kortom, een geslaagde, leerrijke voormiddag!

Zentangles

 

1/12 Sinterklaas in het derde leerjaar

Welkom in het derde leerjaar! We zijn er vandaag al ingevlogen met een leuke schooldans.