Eerste kleuterklas A – De Julesklas

De laatste week!

Deze week gingen we nog twee keer turnen, nog 1 keer fietsen en wasten we nog véél speelgoed af. We vierden ook nog een laaste keer feest. Op dinsdag zat Lina op de troon. Dankjewel voor de cake en appelsap. Op maandag gingen we ook al eens kijken in het klasje naast ons. De meeste kindjes zullen in september daar de deur binnen gaan.

Vrijdag werd nog een feestelijke dag. We kregen allemaal een cadeautje waarmee we in de vakantie kunnen spelen. Op de speelplaats klonk er luide muziek en konden we ons nog eens helemaal laten gaan. Daarna werden we nog getrakteerd op een ijsje. Dat smaakte dubbel zo hard met deze warme tempertaturen.

Ikzelf kreeg ook ook warm vanbinnen door het leuke cadeautje dat ik van alle kindjes kreeg! Topidee van die mama’s en een HEEL DIKKE MERCI!!!

Ik zal jullie kleine spruitjes missen. Ik heb genoten van de vele leuke momenten in de klas, de verwondering op de gezichtjes en ook de traantjes nemen we er graag bij!

Om 12u klonk de schoolbel en kon de grote vakantie beginnen. Genieten van wat rust, saman leuke dingen doen en vooral veel spelen.

Maak er samen een leuke zomer van!

Dikke knuffel

Verjaardag Alija, Tess en Benjamin!

Maandag kwamen vele kindjes als duiveltjes naar school. En onze aanmoedigingen hebben gewerkt! Want rond een uur of zeven konden we juichen! We vierden ook feest voor Alija. Zij wordt in de vakantie 3 jaar. We smulden van heerlijke cupcakes en dronken appelsap. Woensdag stond de troon alweer klaar voor Tess. En weer was er lekkere cake en appelsap. We begonnen die dag ook al stilltjes wat speelgoed af te wassen.

Op donderdag maakten we onze zandbak leeg. Al het zand mochten we in emmertjes naar de grote zandbak in de speeltuin brengen. Daarna kregen de emmertjes, potjes en schepjes een grondige wasbeurt in de waterbak

Onze feestweek hebben we natuurlijk al feestend af gesloten. Deze keer was het aan Benjamin om de kaarsjes uit te blazen.

Verjaardag Kai en Denzel!

Deze week vierden we feest voor Kai en Denzel. We speelden ook met de schelpjes in de zandbak en schilderen een beetje water voor onze visjes die we vorige week gemaakt hadden…

Mama’s en papa’s hartelijk welkom op de klasblog van de Julesklas.
Hier kan je meegenieten van de belevenissen in de peuterklas.

Puffen en zweten was het deze week. Gelukkig hebben wij het minst warme klasje van de hele school! 😉 Onze peutertjes lieten zich niet doen door de warmte. Integendeel, het was een week waarin er serieus wat werd afgeschilderd. We begonnen op maandag met de hele tafel vol te smeren met verf en lijm. Daarin mochten we dan een tekening maken met onze vinger. De juf maakte daarvan dan een afdruk. En uit die afdrukken knipte de juf ballonnen. Want zaterdag is het feest op school! Op dinsdag mochten we met de auto’s in de verf rijden. Vier verschillende auto’s die allemaal een ander spoor nalieten. We speelden die dag ook met water tijdens de turnles (maar dat zal je misschien wel gemerkt hebben aan onze kleren). We vulden emmers en potjes en probeerden zo ver of zo hoog mogelijk te spuiten met de spuitjes. Zaaaalig verfrissend!

Toen we op donderdag ochtend aan het spelen waren, werd het opeens heel stil in ons klasje. We hoorden de donder en daarna ook de regen. Het werd heel donker buiten en ook in onze klas deden we het licht even uit

We namen deze week ook afscheid van onze middagjuf Juf Gerda. Zij gaat op pensioen en werd dinsdag nog eens in de bloemetjes gezet. Bedankt voor de goede zorgen Juf Gerda!

Fijn weekend!

 

OE OE OE, Ik ben een indiaan!

Deze week leerden onze peuters de indianen kennen. We speelden met veren en maakten zelf een indianenkroon.

Verjaardag Lex en Tiam en schoolreis!

Deze week vierden we de verjaardag van Lex en Tiam en gingen we op schoolreis naar De Ster!

Fijne Moederdag!

De kindjes die nog geen plantje schilderden kregen daar de tijd voor en we stempelden witte bloemen op ons kadootje voor mama. Dit is nu bijna helemaal klaar. We leerden ook een liedje voor mama en dat oefenden we elke dag…

De pasta-ontdekbak kwam ook nog eens uit berging. We vulden potjes met pasta en kapten deze weer leeg. We luisterden vrijdag naar een verhaal van Jules die geniet van het zonnetje in de tuin. Hij ruikt aan alle bloemen, kijkt naar de wolken en ligt op zijn rug te luisteren naar de vogels. Tot op eens… PLETS!! Een voorbij vliegende vogel liet iets (kaka) vallen op de knie van Jules. Dat vonden onze peuters natuurlijk super grappig.

Maandag luisterden we naar het verhaal van Jules die samen met zijn zus een verrassing maakt voor mama en papa.

Er kwam ook 1 nieuw kindje kijken. Die komt na het Hemelvaartweekend ons klasje nog vervoegen. Samen met hem keken we wat er in de doosjes zat die in de kring stonden. Armbandjes, ringen, een horloge, kettingen en oorbelletjes. Allemaal spullen van mama. Daarna mochten we zelf met deze spullen spelen. Op dinsdag probeerden we zelf een ketting te rijgen met parels en op woensdag stempelden we een ketting met kurk. En dan…mochten we eindelijk ons kadootje voor mama mee naar huis nemen.

Geniet van het lange weekend en aan alle mama’s een fijne moederdag!

Zaaien!

Maandag mochten onze peutertjes al meteen hun handen vuil maken. De juf had een grote zak potgrond bij (even groot als sommige van onze kindjes) en een heleboel zaadjes. Alle kindjes kregen hun eigen bloempotje om te vullen met zand. Voorzichtig wat zaadjes uitstrooien, weer een beetje zand er op en dan wachten…

Elke morgen kijken we vol ongeduld uit naar onze bloempotjes…zou er al iets te zien zijn. En elke dag krijgen ze natuurlijk ook een beetje water. Op dinsdag kleurden we een mooie kleurplaat van een bloemetje en zaaiden de afwezige kindjes hun plantjes nog. Woensdag begonnen we aan ons kadootje voor mama. We stempelden met geel en groen maar verder verklappen we niks. We staken de gekleurde bloemen ook nog in de juiste kleur van brievenbus en luisterden naar een verhaal van Jules die ook bloemetjes plant. Donderdag maakten we kennis met het verhaal van het mosterdzaadje. Onze mondjes vielen open toen we hoorden dat uit een piepklein zaadje een grote boom groeit met hele sterke takken. Na een hele week te praten over zaadjes, planten en bloemetjes mochten de kindjes op vrijdag zelf een plantje proberen schilderen op papier.

Zon, zon lieve zon! Ik wou dat ik je pakken kon!

De eerste week na de vakantie zit er al weer op. Een zonnige week en daar hebben we volop van genoten. Op maandag verwelkomden we twee nieuwe kindjes in de klas. Elise en Enora. Dus speelden we rustig in ons klasje en kreeg iedereen de tijd om weer even te wennen. In de namiddag gingen we voor de eerste keer in de kriebelkreek spelen maar dat zal je wel gemerkt hebben aan het zand in onze schoenen. Dinsdag gingen we fietsen op de grote speelplaats en turnen bij juf Astrid. Na de boterhammen was het weer kriebelkreektijd. We speelden met de nieuwe ijsjeskramen en maakten bolletjes ijs van zand.

Woensdag vierden we feest in de klas. Nora zat op de troon want zij werd drie jaar. We vulden onze buikjes met heerlijke cake en champagne. Dankjewel hiervoor. Op donderdag kwam ook Lode ons klasje nog vervoegen, welkom Lode! In ons kringetje luisterden we naar het verhaal van Dribbel en de voertuigen. Op de speelplaats probeerden de belllen te vangen die uit de juf haar bellenblazer kwamen.

Vrijdag sloten we de zonnige week af door in de gele verf en scheerschuim ronde bewegingen te maken zoals de zon.

Op weg naar Pasen!

Maandag kwamen er in onze klas drie nieuwe vriendjes piepen. Zij komen na de vakantie naar ons klasje. Samen met hen gingen we op zoek naar allemaal diertjes die verstopt zaten in de klas. En we kriebelden onzelf en elkaar met pluimpjes. Op dinsdag speelden we in de zandbak met die pluimpjes.

Woensdag hingen er allemaal prenten in de klas van een kindje met een paasei. We deden ons best om het kindje op de prenten na te doen. Met een ei op ons hoofd ronddraaien, het ei zo hoog mogelijk in de lucht steken, een brug maken met ons lijfje over het ei, enz. We mochten die dag ook nog schilderen. Niet met een borstel deze keer maar met een grote veer.

Feest op donderdag, want we vierden de verjaardag van Féline. Zij wordt in de vakantie drie jaar. We aten een lekkere berencake en dronken appelsap. Dankjewel hiervoor. Juf Astrid was bij ons in de klas dus kon er een groepje gaan fietsen in de zaal.

Vrijdag vlogen de paasklokken over de kreek. Alle kindjes nemen in hun paasmandje een heerlijk chocolade ei mee naar huis. En dat zal zeker niet het laatste zijn de komende dagen.

Geniet van het paasweekend van de vakantie!

Een lammetje op bezoek!

We bleven deze week nog even in de lentesfeer…

De juf bracht in het begin van de week een tak mee naar de klas. We versierden deze met paaseitjes en lichtgevene uiltjes. Zo werd de gewone tak een mooie paastak. De kindjes wilden ook allemaal graag een paaseitje maken om thuis omhoog te hangen. Dit deden we door te knikkerschilderen.

Woensdag luisterden we opnieuw naar de cd met daarop verschillende dierengeluiden. Tot we opeens … een echt lammetje hoorden. Stilletjes gingen we in de kring zitten en keken we met grote ogen naar het lammetje dat midden in onze klas stond. We zagen dat het twee ogen had, twee oren, vier poten, een staart en een mond waar heel veel lawaai uit kwam.

Donderdag gingen we aan het werk en schilderden we een eierdoosje met witte verf. Begin volgende week krijgt het pootjes en een hoofd en zo maken we zelf een lammetje. Vrijdag leerden we het lied ‘Een schaapje in de klas’. Hierbij was er een knuffelschaap verstopt in de klas. Aan de peuters om telkens op zoek te gaan naar het schaapje.

Kod Kod Kodei, de kip legt een ei!

TOK TOK TOK. Toen we maandag ons klasje binnen kwamen stond er een kippenhok in de klas. In het kippenhok wonen een witte en twee bruine kippen. Er lagen ook een hele boel eieren in het hok. Met de eieren mochten we allerlei spelletjes spelen. We moesten het juiste ei op het juiste gekleurde plekje leggen of in het juiste eierdopje steken. In de ontdekbak vonden we allemaal kippen, kuikens en twee kleine kippenhokjes. En in de winkel stond het propvol eierdozen en eieren in alle maten en gewichten.

Dinsdag leerden we het lied ‘Gele stippen op een ei’. De juf dopte haar vinger in de gele verf en zette stippen op het ei. Daarna was het onze beurt om met onze vinger de eieren te versieren met allerlei kleuren verf.

Woensdag smulden de kindjes van een heerlijke portie roerei.

Donderdag was het tijd voor het grote werk. We begonnen te knutselen aan ons paasmandje. We bekleefden een emmertje met geel froezelpapier. Volgende week krijgt het emmertje twee ogen, een bekje en twee vleugels en zo wordt het een kuikentje. Vrijdag luisterden we naar het verhaal van Jules op de boerderij en naar allerlei dierengeluiden. Aan de peutertjes om te raden welk dier welk geluid maakt.

Wat ben ik geweldig, week 2.

Deze week  speelden we een spel met de dobbelsteen waarbij we de pittenzakjes op het juiste lichaamsdeel moesten leggen.

Op woensdag moesten onze handen aan het werk en mochten we experimenteren met verf en scheerschuim. Zaaaalig vonden we dat. Op donderdag kwam de voeldoos nog eens boven. Alle kindjes mochten kun handjes eens in de gaten steken en voelen wat er in de doos lag.

Wat ben ik geweldig!

Deze week ontdekten de peuters hun lijfje en wat we daar allemaal al mee kunnen doen. We tekenden ook enkele kindjes op een papier om te zien hoe groot we al zijn. Daarna heeft iedereen geholpen om alles in te schilderen. 

Op maandag vierden we feest voor Len en aten we poffertjes, op dinsdag was het feest voor Amélie en smulden we chocolade cake en op donderdag mochten we onze buik een laatste keer vullen met heerlijke cake van Matthias.

Vrijdag keken we eens goed naar ons gezicht in de spiegel. We probeerden onze ogen, neus en mond te bewegen. Daarna kleefden we ogen, een neus en een mond op de juiste plaats op het gezicht van Jules.

Feest voor Lars en Eva!

Deze week verwelkomden we 1 nieuw peutertje, Lina. We vierden ook feest voor Lars en Eva. Ze werden drie jaar en daarom mochten we heerlijke cake smullen. 

Wat een feest!

De voorbije twee weken stonden in het teken van carnaval en muziek. We mochten genieten van een muzische voorstelling van Minimax. We maakten zelf muziek in de klas met ons lichaam en met muziekinstrumenten. Nadien knutselden we een schuddoosje. Uiteraard konden de peuters zich verkleden, wat was dat grappig! Hiep hiep hoera! Guus werd donderdag 3 jaar en dit hebben we gevierd in de klas. Vrijdag konden we al die leuke outfits bewonderen en kregen we een geweldige dierenshow te zien.

Ik kan het al zelf!

Maandag moest Jules heel hard niezen. Al snel hing er een snottebel aan zijn neus. We bekeken verschillende zakdoeken en snoten zelf onze neus. Dinsdag was Jules verdrietig, zijn pop was erg vuil. Om Jules weer blij te maken hebben we zijn pop gewassen! Donderdag oefenden we om zelf onze broek op te trekken, wat lukt dit goed! Vrijdag vierden we de verjaardag van Caro. Ze werd 3jaar, hiep hiep hoera!

 

Wat is het donker!

Hiep hiep hoera! Elise werd maandag 3 jaar! Dit hebben we natuurlijk gevierd in de klas. Jules weet een donker plekje zijn in de klas. Hij is niet bang in de grote doos. Met de lichtjes aan vindt hij het zelfs super gezellig! We luisterden naar het verhaal ‘Jules en zijn nachtlampje’ dat nadien ook met schaduwen werd afgebeeld. Hier hebben de peuters van genoten! We experimenteerden met allerlei lichtjes in het donker en stempelden lampjes in de lucht.

Welkom Kai, Lex, Tiam en Denzel!

Deze week kwamen er 4 nieuwe vriendjes in onze klas!
Welkom aan Kai, Lex, Tiam en Denzel!
Maandag vieren we de verjaardag van Elise en hoeven de peuters geen fruit mee te brengen.

Kerstfeest!

De laatste week van het schooljaar zit er op. De tijd vliegt als we ons amuseren. Op maandag mochten we de derde kaars aansteken van onze adventskrans. Ze branden bijna allemaal dus het is bijna kerstmis.

Vrijdag was het kerstfeest in onze klas. We zaten gezellig rond de kerstboom en luisterden nog een laatste keer naar het kerstverhaal. We maakten de cadeautjes open die al een tijdje naar ons lagen te lonken. Na de speeltijd gingen we met alle kleuters een kerstfilm kijken in de turnzaal en daarna was het tijd voor… FRIETJES. Nu staat er een welverdiende vakantie voor deur! Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2018!

Kerstsfeer in ons klasje!

Na de drukte van de Sint keerde deze week de rust terug in onze klas. Op maandag versierden we de kerstboom. Alle kindjes mochten enkele ballen in de boom hangen. Daarna versierden we een kerstboom op papier door deze te bestempelen met doppen.

Op dinsdag versierden we onze auto (lege waspoederflessen) met kleeffiguurtjes. Deze auto hebben we nodig als we onze nieuwjaarsbrief opzeggen. Natuurlijk speelden we ook in de sneeuw.

We maakten deze week ook een kerstster. Daarvoor schilderden we twee kartonnen bordjes in het  blauw. Volgende week werken we deze verder af. Op donderdag luisterden we ook voor de eerste keer naar het kerstverhaal.

Welkom Sint en Piet!

Sint en Piet!

Maandag lagen er koekjes in onze schoen en waren de wortels, suikerklontjes en tekeningen verdwenen. De Sint met zijn zwarte pieten hadden al eens langs geweest. Hoog tijd dus om een pietenmuts te maken en ons klasje te versieren. Dit deden we door met onze vingers te schilderen, een zwarte te band te versieren met kleeffiguurtjes en zwarte afdrukken te maken van onze eigen handjes. Ondertussen konden we spelen in de stoomboot van de Sint, een pakjestoren bouwen, balletjes door de buisjes laten rollen of ons verkleden als Sinterklaas of zwarte Piet.

Woensdag vierden we de verjaardag van Xophie. We smulden van lekkere groentesatés met een stukje kaas. Dankjewel voor de lekkere traktatie!

Toen onze pietenmutsen klaar waren oefenden we een versje. Als de Sint dan maandag in onze klas komt kunnen we dat op zeggen. Op vrijdag mochten we de baard van Sinterklaas maken door in scheerschuim met onze handen en vingers cirkels te maken. We versieren ook nog de troon en een stoeltje voor de komst van Sint en Piet. We zijn helemaal klaar voor maandag; SPANNEND!!

 

Wiede wiede woosje, wat zit er in mijn doosje!

Deze week nam juf Lien ons klasje over. Ze vulde de klas met dozen. Grote dozen waar we ons in konden verstoppen, muziekdoojes, dozen om te schilderen, zelfs Jules zat verstopt in een doos.

Op vrijdag zetten we onze schoen voor Sinterklaas. Benieuwd of de zwarte pieten dit weekend als eens een bezoekje brengen in onze klas.

Feest voor oma en opa!

Deze week stond volledig in het teken van het feest voor oma en opa. Maar we luisterden ook nog naar het verhaal van Jules. Die ging met papa naar de verfwinkel. Natuurlijk koos Jules voor de kleuren geel en blauw. Onze peuters kregen ook een drupje gele en blauwe verf en mochten dan met hun handjes de kleuren door elkaar wrijven. En wat gebeurde er toen… het werd groen.

Woensdag vierden we feest in de klas. Skylar is 3 jaar geworden en bracht lekkere cake en appelsap mee. Dankjewel hiervoor! Samen met alle andere kleuters gingen we al eens oefenen in de turnzaal. In onze buikjes voelden we stilletje aan de eerste kriebels

Op donderdag was het dan eindelijk zo ver. De meisjes kregen een blauw kleedje aan en werden allemaal Eefjes. De jongens kregen een geel kleed en een kroon en veranderden in koning Goudgeel. Het verhaal van Eefje werd voor alle oma’s en opa’s verteld en geprojecteerd in de turnzaal. Tussendoor brachten alle kindjes een dansje.

Na de speeltijd kregen al onze kindjes een oranje kleed aan. En opnieuw dansten we er op los. Na de voorstelling mochten de oma’s en opa’s nog een kijkje komen nemen in de klas. Op vrijdag deden we alles opnieuw. Onze kindjes hebben het super gedaan!

Hopelijk hebben de grootouders er van genoten. De kindjes alleszins wel!

Eefje Donkerblauw!

Deze week kleurde ons klasje donkerblauw. Toen we maandag Jules wakker maakten lag hij onder een donkerblauw deken. Hij had in de vakantie het boek van Eefje Donkerblauw gelezen en wou nu ook allemaal donkerblauwe spullen in zijn huis. De kindjes gingen daarna op zoek in de klas naar alles wat donkerblauw is. Op dinsdag schilderden we een doosje donkerblauw waar we volgende week een lekkere verrassing in stoppen.

Op woensdag keken we wat verder in het boek van Eefje. We zagen dat ze verliefd werd op koning Goudgeel. Nu moesten de kindjes op zoek in de klas naar allemaal gele spullen. De jongens maakten een gele kroon. We versierden ook een blauwe theepot en een blauwe stoel met gele plasticine (dit op papier uiteraard).

Op donderdag mochten de kindjes met gele verf stempelen op blauw papier en kleurden we ook nog Eefje Donkerblauw met wasco. In de namiddag versierden we takken met blauwe en gele parels (welke kleur anders).

Vrijdag versierden we het blauwe doosje, dat we in het begin van de week geschilderd hebben, met gele kleeffiguurtjes. We gingen ook nog eens fietsen in de zaal.

Donkerblauwe groetjes!

Dag herfst!

We speelden een spelletje met de parachute. De kindjes mochten om beurt in het midden gaan zitten en de andere kindjes maakten wind met de parachute.Daarna waren de nootjes aan de beurt. Die vlogen in het rond toen we de parachute op en neer bewogen.

Op woensdag ontdekten we voor de eerste keer lijm. Al onze herfstblaadjes kleefden we op een groot papier.

Op donderdag kwam juf Lien nog eens kijken in de klas. ‘s Morgens was het nog droog en gingen we nog eens buiten fietsen. Daaran speelden we ons spelletje met de parachute nog eens. We hadden ook een notenwinkeltje in de klas. Met een lepel vulden we allemaal eierdozen met nootjes.Op vrijdag vierden we feest voor Jahrylo. Hij werd drie jaar. Dankjewel voor de lekkere cake en vruchtensap.

Naar het bos!

Op maandag gingen we naar het bos. We zochten nootjes, zochten kabouters en gooiden blaadjes in de lucht.

Vrijdag was het feest in ons klasje want Sem werd drie jaar! We smulden lekkere cake en dronken appelsap. Dankjewel hiervoor! We speelden ook nog een spelletje samen met juf Lien.

Herfst in ons klasje!

Op maandag brachten de kindjes een heleboel nootjes mee naar de klas. We bekeken ze eens goed en zochten twee dezelfde. We leerden ook een lied waarbij we de nootjes tegen elkaar moesten tikken. Ook in de zandbak mochten we noten begraven onder het zand. Op dinsdag gingen we op zoek in de klas en in de school waar we met onze nootjes op konden tikken. Op de zandbak, op de glijbaan, op onze bankjes, op het raam, zelfs op de fietsjes in de zaal.

Op woensdag brachten de kindjes hun paraplu mee. We luisterden naar de regenmaker van de juf en we maakten zelf het geluid van de regen met de stokjes. De kindjes mochten ook onder hun paraplu kruipen en de andere vriendjes maakten dan zachte regendruppels met de stokjes op de paraplu’s.

Na de speeltijd gingen we buiten op wandel met onze paraplu. Uit de wolken wou gaan druppel vallen. Maar de juf en juf Iris hadden hun gieter mee. Zo konden de kindjes toch een beetje dansen in de regen.Daarna mochten we met onze vingers nog druppels stempelen op papier.

Op donderdag schilderden we met nootjes.

Doppen en buizen!

Na een lang weekend viel ons direct iets op in de klas. Onze ontdekbak was helemaal gevuld met dopjes. Daarin lagen ook potjes, schepjes en buizen. We werden meteen aangetrokken tot de doppenbak en met onze handen en schepjes begonnen we potjes te vullen en weer leeg te maken.

Na de speeltijd lag onze kring dan weer vol buizen en balletjes. We onderzochten wat de grootste en de kleinste buis was. We ontdekten ook dat niet alle balletjes in alle buizen passen. En op onze glijbaan kleven nu enkele buizen waardoor we balletjes kunnen laten rollen.

Op woensdag sorteerden we onze doppen per kleur. Na de speeltijd lag de schildertafel vol zwart papier. Daarop mochten we stempelen met verschillende doppen.Donderdag was de juf een dag op bijscholing. Maar juf Iris en juf Astrid waren in de klas om op de kindjes te passen.Op vrijdag maakten we nog enkele moeilijke figuren met de doppen. En konden we nog verder spelen met de buizen en de doppenbak.

Groetjes, Juf Inneke

Mmmm, lekker fruit… Week 2.

De tweede week vol fruit zit er op. We begonnen op maandag met ronde (zo rond als een appel) bewegingen te maken in de verf. Daarna maakte de juf daar een afdruk van. We versierden onze boom met fruit door ons uit te leven met de ‘fruitstempels’. We gingen ook nog eens fietsen in het zonnetje. Op donderdag haalde de juf de voeldoos boven. Een doos met twee gaten waar we onze handjes door moeten steken. In de doos werd een stukje fruit gelegd en het was aan onze peuters om te voelen welk stukje fruit dat was.

Op vrijdag doen we altijd alles rustig aan. We maakten een grote druiventros met in elke druif een foto van de kindjes. Allemaal gezellig samen in de tros. Want ondertussen zijn we allemaal al dikke vriendjes geworden.

Rupsje nooit genoeg…

Deze week werkten we rond het verhaal ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Een rups die heel veel fruit eet en nooit genoeg heeft. We maakten zelf een rups door allemaal een kartonnen bordje te schilderen. De rups kan je bewonderen boven onze kapstok. We speelden ook  verschillende spelletjes met fruit en maakten puzzels.

Op donderdag hebben we appelmoes gemaakt. Alle kindjes mochten helpen snijden en daarna ook proeven natuurlijk!

Tot volgende week…

Op ontdekking in de klas, week 2!

Deze week kregen onze peutertjes nog rustig de tijd om aan de school en ons klasje te wennen. Ondertussen kennen we alle hoeken van onze klas, we weten de weg naar de turnzaal en op de speelplaats hebben we ook onze draai gevonden.

Op maandag kwam Guus de eerste keer naar school. Ons klasje is nu volledig. We gingen ook nog eens turnen bij juf Astrid. Op dinsdag kleurden we Jules met wasco.We leerden ook een ‘kiekeboe liedje’. We hielden onze handjes voor onze ogen en ondertussen ging Jules zich verstoppen. Op woensdag mochten we een ‘kiekeboe Jules’ schilderen. Onze vinger staken we in de roze verf en zo kregen het gezicht en de handen van Jules een mooie kleur.

Groetjes

Juf Inneke

Op ontdekking in de klas!

Wooow, wat vliegt de tijd toch als we ons amuseren. De eerste volledige week van het nieuwe schooljaar zit er al op!

Deze week mochten we op ontdekking gaan in onze klas. We speelden in de poppenhoek, met de auto’s, de werkbank, met de plasticine, met de parels en op dinsdag ging de zandbak voor de eerste keer open. We gingen ook al twee keer turnen bij juf Astrid. We speelden met ballen, ringen, de hoepels en klauterden op de grote zachte blokken. In onze kring maakten we het gezellig met de lichtjes en mochten we de bellen proberen vangen.

Op dinsdag maakten we een mooie tekening met wasco en op donderdag werden de potjes verf voor de eerste keer open gemaakt. We schilderden de oranje trui van Jules. Vrijdag mochten we de eerste keer met de fietsjes rijden in de grote zaal.

Veel plezier bij het bekijken van de foto’s!

Eerste schooldag!

Deze morgen kwamen er maar liefst 9 nieuwe peuters en drie bekende gezichtjes aan de hand van mama of papa de speelplaats op gelopen. De bel ging en vol goede moed stapten we naar de klas. Na wat traantjes en wat troostende knuffels konden we leuk spelen met de auto’s, de trein, de slang en de werkbank. We maakten Jules wakker en ontdekte dat hij fruit bij had in zijn boekentas. Ook in onze boekentas zat lekker fruit. Samen aan tafel en smullen maar.

Daarna speelden we nog op de grote speelplaats. Ook hier waren onze vriendjes superflink. Nog wat spelen in de klas en dan naar mama of papa of boterhammen blijven eten op school. De eerste dag is voorbij gevlogen. Maandag vliegen we er terug in!