Eerste kleuterklas A – De Julesklas

Mama’s en papa’s hartelijk welkom op de klasblog van de Julesklas.
Hier kan je meegenieten van de belevenissen in de peuterklas.

Op ontdekking in de klas, week 2!

Deze week kregen onze peutertjes nog rustig de tijd om aan de school en ons klasje te wennen. Ondertussen kennen we alle hoeken van onze klas, we weten de weg naar de turnzaal en op de speelplaats hebben we ook onze draai gevonden.

Op maandag kwam Guus de eerste keer naar school. Ons klasje is nu volledig. We gingen ook nog eens turnen bij juf Astrid. Op dinsdag kleurden we Jules met wasco.We leerden ook een ‘kiekeboe liedje’. We hielden onze handjes voor onze ogen en ondertussen ging Jules zich verstoppen. Op woensdag mochten we een ‘kiekeboe Jules’ schilderen. Onze vinger staken we in de roze verf en zo kregen het gezicht en de handen van Jules een mooie kleur.

Groetjes

Juf Inneke

Op ontdekking in de klas!

Wooow, wat vliegt de tijd toch als we ons amuseren. De eerste volledige week van het nieuwe schooljaar zit er al op!

Deze week mochten we op ontdekking gaan in onze klas. We speelden in de poppenhoek, met de auto’s, de werkbank, met de plasticine, met de parels en op dinsdag ging de zandbak voor de eerste keer open. We gingen ook al twee keer turnen bij juf Astrid. We speelden met ballen, ringen, de hoepels en klauterden op de grote zachte blokken. In onze kring maakten we het gezellig met de lichtjes en mochten we de bellen proberen vangen.

Op dinsdag maakten we een mooie tekening met wasco en op donderdag werden de potjes verf voor de eerste keer open gemaakt. We schilderden de oranje trui van Jules. Vrijdag mochten we de eerste keer met de fietsjes rijden in de grote zaal.

Veel plezier bij het bekijken van de foto’s!

Eerste schooldag!

Deze morgen kwamen er maar liefst 9 nieuwe peuters en drie bekende gezichtjes aan de hand van mama of papa de speelplaats op gelopen. De bel ging en vol goede moed stapten we naar de klas. Na wat traantjes en wat troostende knuffels konden we leuk spelen met de auto’s, de trein, de slang en de werkbank. We maakten Jules wakker en ontdekte dat hij fruit bij had in zijn boekentas. Ook in onze boekentas zat lekker fruit. Samen aan tafel en smullen maar.

Daarna speelden we nog op de grote speelplaats. Ook hier waren onze vriendjes superflink. Nog wat spelen in de klas en dan naar mama of papa of boterhammen blijven eten op school. De eerste dag is voorbij gevlogen. Maandag vliegen we er terug in!

Comments

comments