Visietekst

Op onze speelplaats bloeit vriendschap. Hier zijn ‘jij en ik’ verweven met respect en zorgen voor elkaar. Met goede afspraken als kompas en ‘SAMEN’ als fundament, vormt deze plek een draagvlak van inclusie, diversiteit en verbondenheid. 

In dit speelparadijs zijn open communicatie en engagement onze gidsen, waardoor elke hoek gevuld is met een gevoel van geborgenheid. Hier ontdekken we de kracht van ‘SAMEN’ in elk speels moment.

Een groene speelplaats moedigt de verkenning van dromen en verbeelding aan en biedt ruimte voor ontspanning, vrije tijd en rust. De nieuwsgierigheid en de verbeelding worden geprikkeld en een ruimer begrip van de wereld kan groeien. Een letterlijke en figuurlijke verademing zorgt voor groei in vele opzichten.

Onze kinderen kunnen klimmen, klauteren en onbevreesd ravotten in de natuur, waarbij er ruimte is om ook eens vuil te worden. Ze komen voor nieuwe uitdagingen te staan en leren hierbij keuzes maken.  Zo leren kinderen om grenzen te verleggen maar ook om rekening te houden met hun eigen mogelijkheden en beperkingen. Ze leren oog te hebben voor hun eigen veiligheid en die van anderen. Het biedt hen kansen om anderen te helpen en “over de streep te trekken”. Dit alles geeft het zelfvertrouwen een boost. 

Op onze nieuwe speelplaats kunnen de kinderen spelend leren, lerend spelen en ook leren spelen.
Het ontdekken met, in en door de natuur, in al zijn seizoenen, zal centraal staan. Ze kunnen gebruikmaken van al hun zintuigen en overal kansen zien om te ontdekken. Dat wil zeggen open staan voor alles wat het hen te bieden heeft.
Hierdoor komen ze in een betere relatie met zichzelf, met de anderen en bovenal met de natuur. 

Onze speelplaats bruist van plezier, van uitdagende activiteiten tot ontspannende chill momenten. Elk hoekje biedt iets om naar uit te kijken. Met een aanbod op maat van onze kinderen, is onze speelplaats een plek waar de energie stroomt en het welbevinden voorop staat waardoor er minder conflicten ontstaan.

Durven jullie het aan om samen met ons deze dromen waar te maken en te groeien?