Eerste kleuterklas B

Welkom op de pagina van de uilenklas. Hier kunnen jullie foto’s en een beetje uitleg vinden van wat jullie kleine kapoen allemaal uitsteekt in de klas! Geniet ervan!

Foto’s spelletjesdag en verjaardag van Elias, Alicia en Mare.

Omdat er dit jaar geen schoolfeestdag kon plaatsvinden was er de laatste dinsdag van het schooljaar een schoolreisfeestdag op school. We vierden ook nog feest voor Bruce.

De laatste weken voor de vakantie vierden we heel wat feest in de klas. We genoten ook van toneel op school en hielpen de juf met speelgoed afwassen.


Foto’s van thema’s :
Mama, je verdient een pluim.
Kaarsjes, kaarsjes op de taart.
Papa, jij bent de beste.

Thema: Mama, je verdient een pluim!

Thema: dopjes en deksels

Vorige week speelden we in de klas met allerlei dopjes en deksels : we stempelden met grote en kleine dopjes en deksels, we experimenteerden ermee in de ontdekbak, we zochten naar de juiste vorm van elk dopje of deksel op een karton, we versierden allerlei prenten met kleurendopjes, we sjoelden met de dopjes, sorteerden de kleurendopjes in de grote kleurendoos, zochten welk pomponnetje in elk dopje paste, legden pomponnen in de dopjes naargelang het cijfer dat erin stond en nog veel meer.

Onze klas veranderde deze week in een kippenhok. Haantje Ku en kipje tok zaten in onze kring in een kippenhok. En onze kleuters kakkelden vrolijk mee. Kipje Tok legde elke dag eieren die we dan moesten tellen. En na het weekend kwam er zelfs een kuikentje. We gingen ook kijken naar de kippen van Lise en maakten van een ballon, lijm en kranten een reuze ei. Dat werd ons paasmandje.


Thema: alles groeit en bloeit


Thema: de drie biggetjes


Deze week werkten we rond het thema ‘naar de dokter’. Onze boekenhoek veranderde in een dokterspraktijk en de winkel werd een apotheek. Omdat er zoveel patiënten waren tegen het einde van de week werd onze kring ook omgebouwd tot ziekenzaal. We schilderden een ambulance, leerden onze lichaamsdelen kennen door er een pleister op te houden en onderzochten elkaar van kop tot teen. Veel plezier met de foto’s.


We vierden deze week feest voor Fenna en dansten er op los.

Thema: kosteloos materiaal. We experimenteerden met rollen en buizen en verschillende balletjes. We schilderden met rollend materiaal en speelden met doppen in verschillende kleuren.

Thema’s: “Daar zit muziek in” en carnaval.

In februari hebben we veel muziek gemaakt en gefeest. We vierden de verjaardag van Kyara, het feest van Lichtmis en het carnavalsfeest.

Nog enkele foto’s van ons thema licht en donker.

Een gezellig donker weekje zit er op. Hieronder enkele sfeerbeelden…

Terug op school!

Na twee weken vakantie speelden we terug in ons klasje. We namen weer de tijd om even te wennen en veel kindjes waren enthousiast om hun vriendjes terug te zien. We mochten spelen met de plankjes en rekkers, we bouwden torens met een gevraagd aantal blokken en we probeerden een patroon met parels verder te volgen. We schilderden ook een VLAM want in deze bizarre tijden is het leuk een vlammetje van licht en warmte voor elkaar te zijn!


Foto’s van de drie koningen en van de kerstperiode.


Verjaardag van Féline, thema : Fruit in mijn mond, lekker en gezond / thema : Ballonnen / thema : De paradijsvogel

Het regent dat het giet!

Het thema van de deze week kon niet toepasselijker zijn want de regen viel soms met bakken uit de lucht! Op donderdag en vrijdag mochten de kleuters hun paraplu meebrengen en gingen we op wandel. In ons klasje konden we experimenteren met druppeltellers. We leerden ook het lied ‘ik hoor regendruppels’. Maandag gingen we van start met Krullebol (onze schrijfmotoriek methode). We tikten met onze stokjes op het ritme van de regen. Daarna tikten we met onze vingers op verschillende lichaamsdelen. En dan mochten we tikken op ons blad met blauwe verf. Dinsdag probeerden we korte streepjes te zetten op ons blad. Woensdag sloten we de regenweek af met een TIK TAK voorstelling.

Olifanten!

Deze week leerden we over de olifanten. Waar wonen ze? Wat eten ze? Hoe zien ze er uit? We knutselden een olifant van een kartonnen bordje. We stampten rond zoals de olifant en leerden het liedje ‘Jongens, meisjes aan de kant, daar komt mama olifant’. Heel veel kindjes brachten een olifant mee waar we dan samen met konden spelen. We mochten ook naar TIKTAK gaan kijken bij juf Astrid in de klas.

Welkom in de klas!

We gingen deze week op ontdekking in de klas. We speelden in de verschillende hoeken en waren vooral erg blij om al onze vriendjes terug te zien. We maakten een verjaardagshoedje voor op de verjaardagskalender. Dit deden we door te stempelen met ballonnnen.