Eerste kleuterklas A – De Julesklas

Mama’s en papa’s hartelijk welkom op de klasblog van de Julesklas.
Hier kan je meegenieten van de belevenissen in de peuterklas.

Welkom Kai, Lex, Tiam en Denzel!

Deze week kwamen er 4 nieuwe vriendjes in onze klas!
Welkom aan Kai, Lex, Tiam en Denzel!
Maandag vieren we de verjaardag van Elise en hoeven de peuters geen fruit mee te brengen.

Kerstfeest!

De laatste week van het schooljaar zit er op. De tijd vliegt als we ons amuseren. Op maandag mochten we de derde kaars aansteken van onze adventskrans. Ze branden bijna allemaal dus het is bijna kerstmis.

Vrijdag was het kerstfeest in onze klas. We zaten gezellig rond de kerstboom en luisterden nog een laatste keer naar het kerstverhaal. We maakten de cadeautjes open die al een tijdje naar ons lagen te lonken. Na de speeltijd gingen we met alle kleuters een kerstfilm kijken in de turnzaal en daarna was het tijd voor… FRIETJES. Nu staat er een welverdiende vakantie voor deur! Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2018!

Kerstsfeer in ons klasje!

Na de drukte van de Sint keerde deze week de rust terug in onze klas. Op maandag versierden we de kerstboom. Alle kindjes mochten enkele ballen in de boom hangen. Daarna versierden we een kerstboom op papier door deze te bestempelen met doppen.

Op dinsdag versierden we onze auto (lege waspoederflessen) met kleeffiguurtjes. Deze auto hebben we nodig als we onze nieuwjaarsbrief opzeggen. Natuurlijk speelden we ook in de sneeuw.

We maakten deze week ook een kerstster. Daarvoor schilderden we twee kartonnen bordjes in het  blauw. Volgende week werken we deze verder af. Op donderdag luisterden we ook voor de eerste keer naar het kerstverhaal.

Welkom Sint en Piet!

Sint en Piet!

Maandag lagen er koekjes in onze schoen en waren de wortels, suikerklontjes en tekeningen verdwenen. De Sint met zijn zwarte pieten hadden al eens langs geweest. Hoog tijd dus om een pietenmuts te maken en ons klasje te versieren. Dit deden we door met onze vingers te schilderen, een zwarte te band te versieren met kleeffiguurtjes en zwarte afdrukken te maken van onze eigen handjes. Ondertussen konden we spelen in de stoomboot van de Sint, een pakjestoren bouwen, balletjes door de buisjes laten rollen of ons verkleden als Sinterklaas of zwarte Piet.

Woensdag vierden we de verjaardag van Xophie. We smulden van lekkere groentesatés met een stukje kaas. Dankjewel voor de lekkere traktatie!

Toen onze pietenmutsen klaar waren oefenden we een versje. Als de Sint dan maandag in onze klas komt kunnen we dat op zeggen. Op vrijdag mochten we de baard van Sinterklaas maken door in scheerschuim met onze handen en vingers cirkels te maken. We versieren ook nog de troon en een stoeltje voor de komst van Sint en Piet. We zijn helemaal klaar voor maandag; SPANNEND!!

 

Wiede wiede woosje, wat zit er in mijn doosje!

Deze week nam juf Lien ons klasje over. Ze vulde de klas met dozen. Grote dozen waar we ons in konden verstoppen, muziekdoojes, dozen om te schilderen, zelfs Jules zat verstopt in een doos.

Op vrijdag zetten we onze schoen voor Sinterklaas. Benieuwd of de zwarte pieten dit weekend als eens een bezoekje brengen in onze klas.

Feest voor oma en opa!

Deze week stond volledig in het teken van het feest voor oma en opa. Maar we luisterden ook nog naar het verhaal van Jules. Die ging met papa naar de verfwinkel. Natuurlijk koos Jules voor de kleuren geel en blauw. Onze peuters kregen ook een drupje gele en blauwe verf en mochten dan met hun handjes de kleuren door elkaar wrijven. En wat gebeurde er toen… het werd groen.

Woensdag vierden we feest in de klas. Skylar is 3 jaar geworden en bracht lekkere cake en appelsap mee. Dankjewel hiervoor! Samen met alle andere kleuters gingen we al eens oefenen in de turnzaal. In onze buikjes voelden we stilletje aan de eerste kriebels

Op donderdag was het dan eindelijk zo ver. De meisjes kregen een blauw kleedje aan en werden allemaal Eefjes. De jongens kregen een geel kleed en een kroon en veranderden in koning Goudgeel. Het verhaal van Eefje werd voor alle oma’s en opa’s verteld en geprojecteerd in de turnzaal. Tussendoor brachten alle kindjes een dansje.

Na de speeltijd kregen al onze kindjes een oranje kleed aan. En opnieuw dansten we er op los. Na de voorstelling mochten de oma’s en opa’s nog een kijkje komen nemen in de klas. Op vrijdag deden we alles opnieuw. Onze kindjes hebben het super gedaan!

Hopelijk hebben de grootouders er van genoten. De kindjes alleszins wel!

Eefje Donkerblauw!

Deze week kleurde ons klasje donkerblauw. Toen we maandag Jules wakker maakten lag hij onder een donkerblauw deken. Hij had in de vakantie het boek van Eefje Donkerblauw gelezen en wou nu ook allemaal donkerblauwe spullen in zijn huis. De kindjes gingen daarna op zoek in de klas naar alles wat donkerblauw is. Op dinsdag schilderden we een doosje donkerblauw waar we volgende week een lekkere verrassing in stoppen.

Op woensdag keken we wat verder in het boek van Eefje. We zagen dat ze verliefd werd op koning Goudgeel. Nu moesten de kindjes op zoek in de klas naar allemaal gele spullen. De jongens maakten een gele kroon. We versierden ook een blauwe theepot en een blauwe stoel met gele plasticine (dit op papier uiteraard).

Op donderdag mochten de kindjes met gele verf stempelen op blauw papier en kleurden we ook nog Eefje Donkerblauw met wasco. In de namiddag versierden we takken met blauwe en gele parels (welke kleur anders).

Vrijdag versierden we het blauwe doosje, dat we in het begin van de week geschilderd hebben, met gele kleeffiguurtjes. We gingen ook nog eens fietsen in de zaal.

Donkerblauwe groetjes!

Dag herfst!

We speelden een spelletje met de parachute. De kindjes mochten om beurt in het midden gaan zitten en de andere kindjes maakten wind met de parachute.Daarna waren de nootjes aan de beurt. Die vlogen in het rond toen we de parachute op en neer bewogen.

Op woensdag ontdekten we voor de eerste keer lijm. Al onze herfstblaadjes kleefden we op een groot papier.

Op donderdag kwam juf Lien nog eens kijken in de klas. ‘s Morgens was het nog droog en gingen we nog eens buiten fietsen. Daaran speelden we ons spelletje met de parachute nog eens. We hadden ook een notenwinkeltje in de klas. Met een lepel vulden we allemaal eierdozen met nootjes.Op vrijdag vierden we feest voor Jahrylo. Hij werd drie jaar. Dankjewel voor de lekkere cake en vruchtensap.

Naar het bos!

Op maandag gingen we naar het bos. We zochten nootjes, zochten kabouters en gooiden blaadjes in de lucht.

Vrijdag was het feest in ons klasje want Sem werd drie jaar! We smulden lekkere cake en dronken appelsap. Dankjewel hiervoor! We speelden ook nog een spelletje samen met juf Lien.

Herfst in ons klasje!

Op maandag brachten de kindjes een heleboel nootjes mee naar de klas. We bekeken ze eens goed en zochten twee dezelfde. We leerden ook een lied waarbij we de nootjes tegen elkaar moesten tikken. Ook in de zandbak mochten we noten begraven onder het zand. Op dinsdag gingen we op zoek in de klas en in de school waar we met onze nootjes op konden tikken. Op de zandbak, op de glijbaan, op onze bankjes, op het raam, zelfs op de fietsjes in de zaal.

Op woensdag brachten de kindjes hun paraplu mee. We luisterden naar de regenmaker van de juf en we maakten zelf het geluid van de regen met de stokjes. De kindjes mochten ook onder hun paraplu kruipen en de andere vriendjes maakten dan zachte regendruppels met de stokjes op de paraplu’s.

Na de speeltijd gingen we buiten op wandel met onze paraplu. Uit de wolken wou gaan druppel vallen. Maar de juf en juf Iris hadden hun gieter mee. Zo konden de kindjes toch een beetje dansen in de regen.Daarna mochten we met onze vingers nog druppels stempelen op papier.

Op donderdag schilderden we met nootjes.

Doppen en buizen!

Na een lang weekend viel ons direct iets op in de klas. Onze ontdekbak was helemaal gevuld met dopjes. Daarin lagen ook potjes, schepjes en buizen. We werden meteen aangetrokken tot de doppenbak en met onze handen en schepjes begonnen we potjes te vullen en weer leeg te maken.

Na de speeltijd lag onze kring dan weer vol buizen en balletjes. We onderzochten wat de grootste en de kleinste buis was. We ontdekten ook dat niet alle balletjes in alle buizen passen. En op onze glijbaan kleven nu enkele buizen waardoor we balletjes kunnen laten rollen.

Op woensdag sorteerden we onze doppen per kleur. Na de speeltijd lag de schildertafel vol zwart papier. Daarop mochten we stempelen met verschillende doppen.Donderdag was de juf een dag op bijscholing. Maar juf Iris en juf Astrid waren in de klas om op de kindjes te passen.Op vrijdag maakten we nog enkele moeilijke figuren met de doppen. En konden we nog verder spelen met de buizen en de doppenbak.

Groetjes, Juf Inneke

Mmmm, lekker fruit… Week 2.

De tweede week vol fruit zit er op. We begonnen op maandag met ronde (zo rond als een appel) bewegingen te maken in de verf. Daarna maakte de juf daar een afdruk van. We versierden onze boom met fruit door ons uit te leven met de ‘fruitstempels’. We gingen ook nog eens fietsen in het zonnetje. Op donderdag haalde de juf de voeldoos boven. Een doos met twee gaten waar we onze handjes door moeten steken. In de doos werd een stukje fruit gelegd en het was aan onze peuters om te voelen welk stukje fruit dat was.

Op vrijdag doen we altijd alles rustig aan. We maakten een grote druiventros met in elke druif een foto van de kindjes. Allemaal gezellig samen in de tros. Want ondertussen zijn we allemaal al dikke vriendjes geworden.

Rupsje nooit genoeg…

Deze week werkten we rond het verhaal ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Een rups die heel veel fruit eet en nooit genoeg heeft. We maakten zelf een rups door allemaal een kartonnen bordje te schilderen. De rups kan je bewonderen boven onze kapstok. We speelden ook  verschillende spelletjes met fruit en maakten puzzels.

Op donderdag hebben we appelmoes gemaakt. Alle kindjes mochten helpen snijden en daarna ook proeven natuurlijk!

Tot volgende week…

Op ontdekking in de klas, week 2!

Deze week kregen onze peutertjes nog rustig de tijd om aan de school en ons klasje te wennen. Ondertussen kennen we alle hoeken van onze klas, we weten de weg naar de turnzaal en op de speelplaats hebben we ook onze draai gevonden.

Op maandag kwam Guus de eerste keer naar school. Ons klasje is nu volledig. We gingen ook nog eens turnen bij juf Astrid. Op dinsdag kleurden we Jules met wasco.We leerden ook een ‘kiekeboe liedje’. We hielden onze handjes voor onze ogen en ondertussen ging Jules zich verstoppen. Op woensdag mochten we een ‘kiekeboe Jules’ schilderen. Onze vinger staken we in de roze verf en zo kregen het gezicht en de handen van Jules een mooie kleur.

Groetjes

Juf Inneke

Op ontdekking in de klas!

Wooow, wat vliegt de tijd toch als we ons amuseren. De eerste volledige week van het nieuwe schooljaar zit er al op!

Deze week mochten we op ontdekking gaan in onze klas. We speelden in de poppenhoek, met de auto’s, de werkbank, met de plasticine, met de parels en op dinsdag ging de zandbak voor de eerste keer open. We gingen ook al twee keer turnen bij juf Astrid. We speelden met ballen, ringen, de hoepels en klauterden op de grote zachte blokken. In onze kring maakten we het gezellig met de lichtjes en mochten we de bellen proberen vangen.

Op dinsdag maakten we een mooie tekening met wasco en op donderdag werden de potjes verf voor de eerste keer open gemaakt. We schilderden de oranje trui van Jules. Vrijdag mochten we de eerste keer met de fietsjes rijden in de grote zaal.

Veel plezier bij het bekijken van de foto’s!

Eerste schooldag!

Deze morgen kwamen er maar liefst 9 nieuwe peuters en drie bekende gezichtjes aan de hand van mama of papa de speelplaats op gelopen. De bel ging en vol goede moed stapten we naar de klas. Na wat traantjes en wat troostende knuffels konden we leuk spelen met de auto’s, de trein, de slang en de werkbank. We maakten Jules wakker en ontdekte dat hij fruit bij had in zijn boekentas. Ook in onze boekentas zat lekker fruit. Samen aan tafel en smullen maar.

Daarna speelden we nog op de grote speelplaats. Ook hier waren onze vriendjes superflink. Nog wat spelen in de klas en dan naar mama of papa of boterhammen blijven eten op school. De eerste dag is voorbij gevlogen. Maandag vliegen we er terug in!