CORONA -nieuws

Hier vind je de laatste richtlijnen en afspraken voor onze veilige opstart van de school.  Meer informatie vind je onderaan in de laatste nieuwsbrief.

Beste ouders,

 

Dinsdag 2 juni startte de kleuterschool volledig opnieuw op. Het was een blij weerzien na zoveel weken thuiszitten.  In de klasjes wordt er ook tijd gemaakt om de kleuters te laten wennen aan de hygiëne-afspraken.

Na weken van thuisonderwijs hervatten gisteren de meeste lagere scholen volledig en met volle dagen de lessen.  Dat was op de Kreek niet anders.

Het was een speciale dag voor de leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar. De leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar hadden al twee weken halve dagen les gehad.  Zij kenden de nieuwe regels en afspraken en waren een voorbeeld voor de nieuwkomers.  Rustig in de rij, afstand houden, handjes wassen en de ontsmettingsgel goed inwrijven..

De toegang van de school was voorzien van wachtzones voor ouders en kinderen en ook de speelplaats was opgedeeld in speelzones om de klasbubbels te behouden.  De kinderen waren heel blij elkaar terug te zien.  Tijdens de eerste speeltijd gingen helaas de hemelsluizen, na weken van droogte, open en moest er onder het afdak worden gespeeld.  Omdat er met een beurtrol wordt gewerkt in de speeltijden, liep dit toch vlotter dan gevreesd. Tijdens  de middagspeeltijd konden we de speelzones dan toch eens uitproberen.

Na een verwelkomingsmoment in de klas kregen de kinderen nog  uitleg over de nieuw te volgen regels en gingen ze opnieuw aan de slag. 

Wij  wensen alle kinderen nog  een leerrijke schoolperiode toe.

Greet De Bock, directeur

!!!! Lees ook de brief : veiligheid op de parking Coronamaatregelen