CORONA -nieuws

Hier vind je de laatste richtlijnen en afspraken.   Meer informatie vind je onderaan in de laatste nieuwsbrief.

           

 

                                                                                                                 Kieldrecht 27 januari 2022

Beste ouders

Versoepelingen quarantaineregels in onderwijs

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid aangevuld met de ministers van Onderwijs besliste gisteren over enkele aanpassingen van de quarantaineregels in het onderwijs. Die zijn nodig om het recht op onderwijs én een gezonde leeromgeving te garanderen. Zowel in basis- als in secundair onderwijs blijft gelden: wie symptomen vertoont, blijft thuis en laat zich testen. Wie besmet is, gaat in isolatie.

Dit verandert er:

  • De noodremprocedure waarbij een hele klas in quarantaine moet vanaf 4 positieve gevallen of 25% van de klas, verdwijnt vanaf 27/1 in het basis- en secundair onderwijs. Lokaal kan in specifieke omstandigheden alsnog overgegaan worden tot sluiting van een klas.
  • Leerlingen van de basisschool mogen vanaf 27/1 na een hoogrisicocontact binnen het gezin(enkel en alleen) naar school blijven gaan.
  • De CLB’s staan niet langer in voor de contactopsporing binnen onderwijs. Alle contacten binnen de school met leerlingen worden beschouwd als laagrisicocontacten, ook bij onderwijspersoneelsleden. Volgens dezelfde regels als voor volwassenen loopt de gewone contactopsporing van leerlingen voor contacten buiten de school wel door.
  • We blijven maximaal inzetten op de bestaande veiligheidsmaatregelen: we ventileren, we dragen mondmaskers vanaf 6 jaar en beperken fysieke contacten.

 

Met vriendelijke groeten

Greet De Bock